Vrijheid

"Alles van de hemelboom"

 

***************************************************************

Vrijheid (februari 2016)
Hemelboom 120 x 50 x 30 cm
 

 

Alles van de Hemelboom (2015-2016) 
 

Stichting Arboretum Oostereng organiseert het project “Alles van de Hemelboom”.

Het doel is om te laten zien dat veel meer van hout kan worden gemaakt dan gebruikelijk. Zeker van dit zeldzame hout is het zonde als het zomaar in  de kachel zou verdwijnen. 

 

De oude hemelboom is gekapt omdat hij afsterft en gevaarlijk werd zo vlak langs het wandelpad. Alles van de boom wordt gebruikt om meubels, gebruiksartikelen en kunstvoorwerpen te maken. Dit betreft de stam, takken, wortelstronk, wortels, bladeren, zaden, schors, zaagsel, afvalhout.

_________________________

Vrijheid

 

Ik vertrouw altijd op mijn gevoel, dit was ook het geval toen ik voor het eerst alle stukken hout zag waar ik uit kon kiezen. Mijn oog viel gelijk op een groot stuk hout met aan de ene kant een knoest en aan de andere kant een uitholling. Het stuk hout woog ongeveer 90 kilo en had de afmetingen van 130x50x40 cm. De naam hemel(boom), de knoest en uitholling werden het uitgangspunt van mijn ontwerp en ik kon niet wachten om eraan te beginnen. 

Ik werk nooit met machines en doe alles met een hamer en guts, ik laat mij leiden door mijn emoties van het moment en de structuur van het hout.  Door de combinatie van al deze elementen ontstaat er altijd een puur, uniek en verrassend kunstwerk.

 

 

Terug naar